PROYECTO RAPSODES 2022-2023

 

Enguany en l’àrea de música hem tornat a participar al projecte RAPSODES.


Un projecte que afavoreix l’ús del valencià a través de la música des del Rap fins a la música tradicional. Aquest projecte té com a fi L’intercanvi escolar per a la millorar la competència comunicativa i afavorir la cohesió lingüística. Es divideix en 3 parts.


Abans de la trobada: férem cartes de presentació als alumnes del CEIP El Garbí de L’Eliana. Treballàrem les rimes envoltant el reciclatge i el riu Túria, eixos d’unió amb l’altre centre. Vàrem treballar i conèixer a Xavier de Bétera, (fent-li una entrevista en diferit). És un gran músic del cant d’Estil Valencià conegut per ser el cap visible d’una nova generació de cantaors que asseguren la pervivència d’este patrimoni tan valuós. Un dels seus treballs que destaca és el “Fandango del WhatsApp”. Férem el taller amb Xavier de Bétera, on perfilarem i posarem la música a la nostra cançó “La Jota del Reciclatge” emprant la música de la jota i fandango de Losa del Obispo (La nostra terreta). Assajàrem i prepararem totes les activitats de la trobada.


Durant la trobada: El 18 de Maig férem la trobada a L’Eliana, fent un passeig musical inclusiu. Primer gaudirem d’activitats i jocs de benvinguda a la Plaça Europa. Cantàrem la cançó Riu Túria Riu de Marcelí. Cantàrem i ballarem la Jota del Reciclatge composada per ambdós centres. Visitàrem la plaça de l’ajuntament on ballàrem i cantarem el ball de bastons de Titaguas i férem un joc de mans utilitzant la percussió corporal amb la cançó “Fotosíntesi” de la Fúmiga. Tornàrem passejant al parc dels ànecs i interpretàrem el conte musicalitzat “Uns animals molt particulars” on el protagonista era un ànec com els del parc. Entregàrem els diplomes, dinàrem i a jugar al parc! Quin dia més musical passàrem. Gaudirem moltíssim!!


Després de la trobada: Per últim comentàrem a classe con va anar la trobada, volem repetir, ens ha agradat molt!!! 

 

VIDEO RECOPILATORI