PROYECTO FIL 2022-2023

 

 

L’alumnat del nostre Cra ha participat enguany al projecte FIL amb el Ceip Jaume I de Nules. Com conegueu de l’any passat és un projecte que afavoreix l’ús del valencià mitjançant l’intercanvi escolar per a la millorar la competència comunicativa i afavorir la cohesió lingüística. Es divideix en 3 parts.   

  

Abans de la trobada: Escrivírem i enviàrem cartes per correu postal entre els centres, així es presentarem i explicàrem els nostres gustos, jocs, menjars i llocs que més ens agraden. Després férem una vídeo-conferència per tal de tindre un primer contacte i conèixer-se abans de la trobada, vàrem practicar molt per no parlar en castellà.   

 

Durant la trobada: El 16 de Maig férem una jornada de convivència a Nules, coneixent nous amics i nous paisatges. Primer al arribar ens donaren la benvinguda amb orxata i fartons, o suc sinó t’agradava l’orxata, què bo! Després férem activitats lúdiques al voltant de jocs populars per a conèixer-se i trencar el gel. Els alumnes de l’altra escola foren els encarregats d’explicar-nos els jocs. A continuació,  gaudirem d’una animació lectora nomenada “Ecoplaneta” a càrrec de “Rebombori cultural”. Al acabar, vàrem fer l’entrega de diplomes per participar al projecte. Després agafàrem el bus i anàrem a la platja natural de Nules, on passejarem vora la mar i vérem les dunes. Per últim, visitàrem l’Estany, zona humida de marjal, és un paratge natural on hi havia aus, allí dinàrem i jugàrem amb els companys. Tocava marxar cap a l’escola, així que s’acomiadaren i pujarem al bus!! Vàrem passar un dia molt bonic en els companys de Nules.  

  

Després de la trobada:  Hem comentat el què més ens ha agradat de l’intercanvi. Sense dubte repetirem l’any que bé perquè, l’hem passat molt be i hem aprés molt.    

 

VIDEO RECOPILATORI